Sunt culorile responsabile de starea noastra de spirit?

Semnificatia culorilor martisoare handmade Zia Fashion

Cunoasteti semnificatia culorilor si cum ne influenteaza ele? Am cules cateva informaiii despre cum ne putem ajuta de puterea culorilor pentru a ne crea o zi speciala.

Fiecare culoare are o semnificatie aparte si fie ca suntem constienti sau nu, aceasta ne influenteaza starea de spirit pe parcursul zilei. Puteti face un mic test: probati haine de diferite culori si vedeti cum va simtiti. Veti vedea ca in functie de dispozitia dumneavoastra, starea care v-o ofera o culoare poate fi diferta de la o zi la alta. Cel mai simplu este sa va intrebati dimineata: „Care este culoarea potrivita mie astazi?”. Primul raspuns este cel adevarat. Daca totusi va indoiti, intrebati-va inca o data: „Este cu adevarat culoarea X potrivita mie astazi?”

De aceea este de preferat sa cunoastem rolul pe care il au culorile in viata noastra si sa ne folosim de ele in avantajul nostru.

Rosul este culoarea care capteaza cu usurinta atentia. Este o nuanta intensa, energizanta, puternica, stimuland la actiune. Creste increderea in sine, forta mentala si curajul.

Portocaliul sau oranjul este culoarea care ne creste pofta de viata si ne face mai veseli. Este si un bun remediu pentru starile de anxietate si oboseala.

Galbenul este cea mai vesela culoare si este asociat cu energia solara, fericirea si optimismul. Este un bun terapeut al starilor de stres si depresie. Stimuleaza creativitatea, interesul si curiozitatea.

Verdele simbolizeaza viata, renasterea si cresterea. Este culoarea sperantei, a echilibrului si a gandirii pozitive. Calmeaza si relaxeaza.

Albastrul este asociat cu spiritualitatea si seninatatea. Semnifica pe de-o parte calmul si pacea, pe de alta parte succesul, increderea, demintatea si inteligenta.

Indigoul este o culoare care exprima spiritualitatea, intuitia si elevarea. Ofera luciditate si claritate in realizarea scopurilor propuse. Genereaza purificare si calmare si ajuta la evolutia spirituala.

Violetul este o culoare a emotiilor, pasiunii si romantismului. Are un efect calmant si stimuleaza intelectul. Sugereaza bogatia, luxul si eleganta. Induce empatie, echilibreaza si armonizeaza.

Atentie, insa, a nu se abuza de nicio culoare, intrucat pe termen lung, acestea creeaza si efecte nedorite, de aceea este recomandat sa le alternam si sa avem un echilibru al culorilor hainelor noastre. Iar atunci cand nu aveti posibilitatea de a va schimba coloristica vestimentatiei pentru ca va este impusa de conjunctura, puteti sa va folositi de accesorii si sa aduceti o pata de culoare, in functie de necesitatea dumneavoastra.

Cunoscand aceste mici detalii, puteti alege culorile pe care simtiti sa le purtati, iar atunci cand achizitionati cadouri pentru cei dragi, ganditi-va care ar fi culoarea cea mai potrivita lor. Pentru inceputul primaverii, noi am creat o serie de martisoare din care puteti alege culoarea cu care simtiti ca rezoneaza doamnele sau domnisoarele carora le veti oferi.

O primavara plina de veselie si culoare!